Swampsoccer

Område: Storuman
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang

Varje år anordnas SM i Swampsoccer i Storuman, Lappland. Folk från hela landet och ibland från andra länder är med och gör upp om titeln.

Fotboll i den norrländska blöta myren! 5 spelare plus målvakt i vardera lag gör upp om segern på en 7-manna myrplan, spelet pågår i 2 X 10 minuter.

Många taktiker har försökts för att mästra spelet, få har lyckats.

Det krävs uthållighet, avbytare, silvertejp runt skorna och kläder du inte är tänker använda någon fler gång. Men viktigast av all krävs humor och humör.

Det finns tre klasser i Swampsoccer: Herrklass, damklass och Mixklass. I Mixklass krävs minst två spelare av vardera kön på planen samtidigt.

Hur ofta har DU chansen att bli svensk mästare? Det blir du om du vinner finalen i Storuman 6 juli 2019.

Förutom Swampsoccer blir det också:

Swampvolley:
Volleyboll i den norrländska blöta myren! 5 spelare på planen, bäst av tre set vinner!
En något mer human utmaning än Swampsoccer. Här har vi skonats för båda gula och röda kort, men fortfarande försvinner en sko eller två i myra under matcherna.

I Swampvolley är det Mixklass som gäller. Det betyder två spelare av vardera kön på plan samtidigt. Här har du också möjlighet att bli svensk mästare!

Swamprun:
400 meters-lopp i den norrländska blöta myren! Har du uthålligheten som krävs när mjölksyran kommer? Reglerna är lika enkla som loppet är svårt. När startskottet går tar du och övriga dig an banan som till 95% består av blöt myr, 5% av gräs. Om du vinner på rekordtid finns det fina priser att hämta, men bara att vinna är en stor ära i sig och såklart, att bli svensk mästare i Swamprun, det är inte många som har på sitt CV.

Swampjump:
Som längdhopp, men här mäter vi hur långt dina fingerspetsar tar sig. Swampjump är alltså magplask i myra. Fina priser om du tar längdrekordet i år och även titteln Svensk mästare!

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)951-77888
E-post
kansli@storumansik.nu

Länkar


Storumans Turistinformation

Öppet juni till augusti
Aktiviteten
Skolgatan 23
923 31 Storuman
0951-143 10
turist@storuman.se

Hemavan Tärnaby Turistbyrå

Västra strandvägen 1
920 64 Tärnaby
0954-104 50
info@hemavantarnaby.se
Build: 2020-05-26 16:55:36, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-8397.cbischannel-30819.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails